Mieszanka Do Pieczenia Ciasta Na Pizzę Bezglutenowa Bio 350 g
MIESZANKA DO PIECZENIA CIASTA NA PIZZĘ Bezglutenowa Masa netto: 350 g Składniki: mąką ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*. proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monosodowy, skrobia kukurydziana*), mielone łuski babki jajowatej*, syrop ryżowy w proszku*, zakwas z komosy ryżowej w proszku* (mąka z komosy ryżowej*, mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska * certyfikowany składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: DE-OKO-007 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, owoce łupinowe i sezam. Sposób przygotowania: Nagrzać górną i dolną grzałkę piekarnika do 225 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (mieszadła) z 250 ml letniej wody i 2 łyżkami oliwy aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Posypać ciasto skrobią spożywczą i rozwałkować równomiernie do kształtu blachy lub dwóch tortownic. Położyć dodatki według własnego wyboru i piec przez ok 15-20 minut. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 1436kJ/339kcal Tłuszcze 1,1 g w tym kwasy nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g Węglowodany 76 g w tym cukier 2,2 g Błonnik 3,5 g Białko 4,2 g Sól 2,1 gDo sprawdzenia
Mieszanka do Wypieku Brownie Bezglutenowa 350 g - Schar
MIESZANKA DO WYPIEKU BROWNIE BEZGLUTENOWA Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Na tortownicę o średnicy 24 cm lub i naczynie do pieczenia (ok. 20 x 20 cm). Masa netto: 350 g Składniki: cukier trzcinowy surowy, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, kakao w proszku, wióry czekolady 7,4% (cukier, masa kakaowa 43%, masło kakaowe, emulgator:lecytyna sojowa; naturalny aromat), mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki, substancja zagęszczająca: guma tara. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Do przygotowania potrzebujesz jeszcze: 150 g rozpuszczonego masła, 2 jaja, 100 ml mleka. Rozgrzej piekarnik do 175ºC (grzanie góra i dół). W misce wymieszaj jaja z masłem. Dodaj mieszankę do wypieku. Stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównaj. Piecz na środkowym poziomie przez ok. 25 minut. Odczekaj aż się porządnie schłodzi i pokrój na kawałki. Porada: Aby ciasto było wyjątkowo chrupkie, przed pieczeniem do masy brownies dodaj ok. 100 g siekanych orzechów włoskich. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1598 kJ/ 377 kcal Tłuszcz: 3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g Węglowodany: 81 g - w tym cukry: 42 g Białko: 4,1 g Sól: 0,02 g Producent: Dr. Schar AG/ SPA Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy
Mieszanka do Wypieku Bułek Niskowęglowodanowa MK Classic Mix 600 g - MK Nutritio...
MIESZANKA DO WYPIEKU BUŁEK NISKOWĘGLOWODANOWA MK CLASSIC MIX Mieszanka do wypieku 18 bułek o masie łącznej ok ~1,1 kg. Masa netto: 600 g Składniki: mąka migdałowa, mąka słonecznikowa, błonniki (z łuski babki jajowatej, bambusowy), mąka z siemienia lnianego złotego odtłuszczona, białko jaja kurzego, substancja spulchniające: difosforany, wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy; sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, gluten, orzechy. Sposób przygotowania: do miski wsyp 300 g mieszanki oraz 430 ml ciepłej wody (40-45°C). Za pomocą łyżki dokładnie i intensywnie wymieszaj całość do połączenia wszystkich składników i zgęstnienia masy. Z ciasta uformuj w dłoniach kulki o masie około 80 g (9 bułeczek) i ułóż na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem. Wstaw blachę z kulkami ciasta do nagrzanego piekarnika o temp. 180ºC, program pieczenia góra dół bez termoobiegu. Czas pieczenia 40 minut. Po pieczeniu wyjmij bułeczki z piekarnika i odstaw na kratkę do wystudzenia . Zalecamy kroić i spożywać pieczywo po całkowitym wystudzeniu oraz przechowywać w lodówce. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu suchego: Wartość energetyczna: 2018 kJ/ 488 kcal Tłuszcz: 35 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,1 g Węglowodany: 2 g - w tym cukry: 2 g Błonnik: 26 g Białko: 28 g Sól: 4 g Producent: MK Nutrition Karol Trojanowski ul. Zwycięzców 1B/28 73-110 Stargard
Mieszanka Do Wypieku Ciasta Drożdżowego Bezglutenowa 200 g - Celiko
MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA DROŻDŻOWEGO BEZGLUTENOWA Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowywania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów. Masa netto: 200 g Składniki: Mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, glukoza, drożdże suszone 3%, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, mleko i ich produkty pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1507 kJ/ 360 kcal Tłuszcz: 0,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 83 g - w tym cukry: 5 g Białko: 4,2 g Sól: 0,25 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka do Wypieku Pieczywa Niskowęglowodanowego MK Gold Bread Mix 600 g - MK ...
MIESZANKA DO WYPIEKU PIECZYWA NISKOWĘGLOWODANOWEGO MK GOLD BREAD MIX Mieszanka do samodzielnego wypieku chleba. Opakowanie wystarczy do wypieku 3 bochenków chleba o masie około 400-420 g każdy. W smaku i konsystencji nie odbiega od standardowego pieczywa pszenno-żytniego. Masa netto: 600 g Składniki: białko pszenne, siemię lniane złote, błonnik owsiany, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, gorczycę, orzechy, sezam. Sposób przygotowania: 1. Przygotuj zaczyn drożdżowy składający się z 200 ml ciepłej wody, płaskiej łyżeczki miodu i drożdży (4-5 g suchych instant lub 15-20 g drożdży w kostce). Zaczyn odstaw na 15 minut aby zaczął pracować. 2. Do miski wsyp 200 g mieszanki, 1 całe jajko oraz 20 g masła extra 82%. 3. Mieszaj za pomocą miksera (końcówki przeznaczone do wyrabiania ciasta - spiralne/ halki) lub ręcznie do momentu, w którym ciasto przestanie się kleić do rąk. Odstaw na 5-10 minut aby odpoczęło i wstępnie urosło. 4. Uformuj ciasto na kształt pasujący do foremki, w której będziesz je piec. Foremka powinna być wyłożona pergaminem. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1,5-2 godziny do wyrośnięcia. 5. Wyrośnięte ciasto wstaw do zimnego piekarnika. Czas pieczenia mierzymy od momentu osiągnięcia przez piekarnik założonej temperatury. Pieczenie z termoobiegiem (bez grzałek) w temp. 180ºC przez 45-55 minut. 6. Po pieczeniu wyjmij chleb z foremki i odstaw na kratkę do wystudzenia. Zalecamy kroić i spożywać po całkowitym wystudzeniu oraz przechowywać w lodówce. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu suchego: Wartość energetyczna: 1614 kJ/ 386 kcal Tłuszcz: 13 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g Węglowodany: 5,1 g - w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 19,4 g Białko: 53 g Sól: 1,65 g Producent: MK Nutrition Karol Trojanowski ul. Zwycięzców 1B/28 73-110 Stargard
Mieszanka Herbat Czarnych i Zielonych Specialty Classics Assorted 115 g (6x 10 S...
MIESZANKA HERBAT CZARNYCH I ZIELONYCH Z DODATKAMI/ BEZ DODATKÓW SPECIALTY CLASSICS ASSORTED Mieszanka herbat z kolekcji „Klasyka gatunku” – 6 smaków po 10 saszetek. W opakowaniu znajdziecie klasyczne smaki herbat bez dodatków: English Breakfast - mocna czarna herbata śniadaniowa, English Afternoon - delikatna czarna herbata popołudniowa, Ceylon Orange Pekoe - klasyczna czarna cejlońska herbata, bardzo aromatyczna, Darjeeling - czarna, delikatna herbata indyjska, Sencha - delikatna zielona herbata, Earl Grey - czarna herbata z dodatkiem bergamotki. Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance. Czarna Herbata: Najbardziej popularny rodzaj herbaty. Poddana jest długiemu procesowi produkcji. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie i suszenie. O walorach smakowych decydują takie czynniki jak: kraj pochodzenia herbaty, plantacja, czas zbiorów czy stopień zwiędnięcia. Czarne herbaty cejlońskie uznawane są za najlepsze na świecie. Starannie dobrane górne liście z krzewów dają napar godny polecenia koneserom. Masa netto: 115 g (50 x 2 g, 10 x 1,5 g) Składniki: ENGLISH BREAKFAST - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. ENGLISH AFTERNOON - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. CEYLON ORANGE PEKOE - 100% czarna herbata cejlońska bez dodatków. EARL GREY - czarna herbata cejlońska (98,25%) z aromatem bergamotki (1,75%). DARJEELING - czarna herbata Darjeeling bez dodatków. SENCHA - 100% zielona herbata cejlońska bez dodatków. Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby: - Przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający. - Przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym. Zbyt długie parzenie, powoduje cierpkość w smaku naparu. Liście czarnej herbaty nadają się wyłącznie do jednokrotnego zaparzenia. Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka
Mieszanka Herbat Zielonych/ Czarnych/ Owocowych z Dodatkami w Saszetkach 4 Smaki...
MIESZANKA HERBAT ZIELONYCH/ CZARNYCH/ OWOCOWYCH Z DODATKAMI ASSORTED FRUIT INFUSION Mieszanka herbat owocowych zamknięta w tekturowym ekspozytorze. Idealna propozycja na prezent dla miłośników różnych smaków. W opakowaniu są aż 4 rodzaje herbat. Saszetki pakowane oddzielnie, pełen aromat w każdej filiżance. Masa netto: 35,5 g (10 x 1,8g, 5 x 1,5 g, 5 x 2 g) Składniki: Blackcurrant & Blackberry: hibiskus (60%), jabłko (16%), jeżyny (10%), skórka pomarańczy (5%) oraz naturalny aromat truskawki (3%), jeżyny (3%) czarnej porzeczki (3%). Strawberry & Raspberry: hibiskus (36,5%), jabłko (34%), owoc róży (20%), truskawka (1%), malina (1%), stewia (1%) oraz naturalny aromat truskawki (1%), maliny (2%), ananasa (1%), papai (1%) i innych owoców tropikalnych (0,5%). Lemon & Lime: czarna herbata cejlońska (97%) z dodatkiem jabłka (2%) oraz naturalnego aromatu cytryny i limonki (1%). Soursop: zielona herbata cejlońska (96%) z dodatkiem naturalnego aromatu flaszowca miękkociernistego (4%). Kraj pochodzenia: Sri Lanka Sposób parzenia: - Susz owocowy zalewamy wodą o temp. 100ºC i parzymy pod przykryciem od 5 do 7 min. - Czarną herbatę zalewamy o temp. 95ºC (tzw. biały wrzątek) i parzymy od 3 do 5 min. - Zieloną herbatę zalewamy wodą o temperaturze pomiędzy 70ºC, a 80ºC i parzymy od 2 do 3 minut. Producent: Basilur Tea Export (PVT) LTD. No. 143/6, Weediyabandara Mawatha, Mulleriyawa North, Angoda, Sri Lanka Do sprawdzenia
Mieszanka Kurczak Pieczony 100 g - Natura Wita
MIESZANKA KURCZAK PIECZONY Mieszanka smakowa, stosowana do drobiu. Wydobywa pełny bukiet smakowy. Masa netto: 100 g Składniki: Sól himalajska, papryka słodka, gorczyca biała, czosnek, curry, majeranek, kolendra, papryka chilli, cebula, kozieradka, kurkuma, imbir, ziele angielskie, goździki, cynamon, koncentrat papryki. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i szczelnym opakowaniu, np. puszka, słoik, w temperaturze pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 672 kJ/ 161 kcal Tłuszcz: 1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 32 g - w tym cukry: 16 g Białko: 7 g Sól: 33 g Producent: Natura Wita sp. z o.o. Kopernia 9 28-400 PińczówDo sprawdzenia
Mieszanka Moc Odporności w Proszku Bio 100 g Be Organic
MOC ODPORNOŚCI BIO Moc odporności to unikalny kompleks superfoods, który poprawi odporność organizmu i pomoże zachować zdrowie!Produkt polecany osobom nastawionym na zdrowy styl życia, aktywnym fizycznie, zwolennikom fitnessu, sportowcom.Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Masa netto: 100 g (16 porcji) Składniki: Sproszkowany korzeń kurkumy* (Curcuma longa), sproszkowane kłącze imbiru* (Zingiber officinale), sproszkowany burak* (Beta vulgaris), suszony koncentrat soku z owoców aceroli* (Malpighia glabara) zawierający 17% naturalnej witaminy C * składnik ekologiczny Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie składników: Rolnictwo UE/spoza UE Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (6 g) produktu wymieszać z 200 ml wody, soku, jogurtu lub dodawać jako składnik smoothie, koktajli, deserów. Sugerowana dzienna porcja do spożycia 2 łyżeczki. Warunki przechowania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed wilgocią i światłem. Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna - 1376 kJ/328 kcal Tłuszcz - 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 g Węglowodany - 69 g w tym cukry - 49,2 g Błonnik - 12 g Białko - 8,0 g Sól - 0,3 g Witamina C - 1700 mg (2125 %)* Potas - 1504 mg (75 %)* Żelazo - 18 mg (129 %)* * Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej) Producent: Medicaline Konrad Malitka Ostrówiec 150 05-480 Karczew
Mieszanka Na Chleb Orkiszowy BIO 500 g - Biolife
MIESZANKA NA CHLEB ORKISZOWY BIO W opakowaniu znajduje się saszetka z drożdżami BIO. Masa netto: 500 g Składniki: mąka orkiszowa chlebowa*, mąka orkiszowa razowa*, zakwas żytni*, drożdże*, sól. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać sezam, soję, orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1398 kJ/ 334 kcal Tłuszcz: 2,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 64,7 g - w tym cukry: 1 g Białko: 13,5 g Sól: 2 g Producent: BioLife sp. z o.o. ul. Miodowa 17 17-100 Bielsk Podlaski
Mieszanka na Ciasteczka Owsiane Kakaowe Bez Dodatku Cukru Bio 240 g - Vitally Fo...
MIESZANKA NA CIASTECZKA OWSIANE KAKAOWE W PROSZKU BEZ DODATKU CUKRU BIO Produkt zawiera naturalnie występujące cukry. Odpowiedni dla wegan przy zastosowaniu tłuszczu kokosowego i napoju roślinnego. Masa netto: 240 g Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,6 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-04 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko. Sposób przygotowania: Przygotuj:- 100 g masła lub tłuszczu kokosowego- 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food- 60 ml mleka lub mleka roślinnego Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady. Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm. Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru. Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1406 kJ/ 336 kcal Tłuszcz: 3,17 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 60 g - w tym cukry: 0,8 g Białko: 12 g Sól: 0,26 g Producent: Agro-Wodzisław sp. z o.o. ul. Wałowa 49 44-300 Wodzisław Śl.
Mieszanka Na Ciasto Brownie Bezglutenowa 300 g - Celiko
MIESZANKA NA CIASTO BROWNIE BEZGLUTENOWA Na 8 porcji. Gotowe w 30 minut. Masa netto: 300 g Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%) 8%, czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa)- 4 %, błonnik kakaowy, aromat, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać mleko i produkty pochodne. Sposób przygotowania: Składniki: 300 g koncentratu BROWNIE, 100 ml oleju, 35 ml wody, 1 jajoWykonanie: Koncentrat ciasta wsypać do miski. Następnie wbić jajo, wlać wodę i olej. Miksować tylko do połączenia składników. Piec 30 minut w 180 - 190ºC w blaszce o średnicy 20 cm. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 1547 kJ/ 365 kcal Tłuszcz: 1,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Węglowodany: 81 g - w tym cukry: 52 g Błonnik: 6 g Białko: 3,9 g Sól: 0,48 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka na Ciasto Kruche Bezglutenowe 200 g - Celiko
MIESZANKA NA CIASTO KRUCHE BEZGLUTENOWE Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek. Odpowiednia dla wegan. Masa netto: 200 g Składniki: Skrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, mleko i ich pochodne. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g koncentratu: Wartość energetyczna: 1515 kJ/ 362 kcal Tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87 g - w tym cukry: 26 g Białko: 1,7 g Sól: 0,7 g Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka na Gofry Bezglutenowe 350 g - Pięć Przemian
BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU GOFRÓW Bez dodatku cukrów. Zawiera substancje słodzące. Masa netto: 350 g Składniki: mąka ryżowa, mąka owsiana bezglutenowa, maranta trzcinowa, tapioka, erytrytol (substancja słodząca), sól kłodawska, kamień winny (regulator kwasowości), soda oczyszczona (substancja spulchniająca), cynamon, kardamon. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: orzechy. Sposób przygotowania: Rozgrzej gofrownicę. Przesyp mieszankę do miski. Dodaj 1 jajko i 300 ml mleka (może być roślinne). Dokładnie wymieszaj. Przelewaj porcjami do gofrownicy i piecz na złoty kolor. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu*: Wartość energetyczna: 815 kJ/ 195 kcal Tłuszcz: 2,8 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g Węglowodany: 37 g - w tym cukry: 2,3 g Błonnik: 2 g Białko: 5,7 g Sól: 0,7 g *Wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 300 ml mleka 2%. Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Mieszanka na KETO Ciastka z Czekoladą Bezglutenowa 365 g - Pięć Przemian
MIESZANKA NA KETO CIASTKA Z CZEKOLADĄ BEZGLUTENOWA Do wypieku 35 ciastek. Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry. Masa netto: 365 g Składniki: mąka migdałowa, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, czekolada gorzka bez dodatku cukru* 8%, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska. *Składniki czekolady: miazga kakaowa 60%, substancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,03%), masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), aromat waniliowy. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać orzechy. Sposób przygotowania: Przesyp mieszankę do miski. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła. Opcjonalnie możesz dodać 1 jajko, 50 g roztopionego masła i 50 g pasty migdałowej. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. Wartość odżywcza w 100 g produktu**: Wartość energetyczna: 1814 kJ/ 434 kcal Tłuszcz: 41 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g Węglowodany: 24 g - w tym cukry: 2,2 g Białko: 10 g Sól: 0,3 g **wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła. Producent: Simpatiko sp. z o.o. ul. Łuże 20 05-092 Dąbrowa
Mieszanka Na Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym Bezglutenowa 310 g - Celiko
MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 12 foremek gratis. Nowa receptura - mniej cukru. Opakowanie zawiera: 280 g mieszanki do ciasta, 30 g koncentratu kremu budyniowego, 12 sztuk foremek. Masa netto: 310 g Składniki muffinów: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, czekolada w proszku 15,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól.Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję i jej pochodne. Sposób przygotowania: Składniki na ciasto: 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wodySkładniki na krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego, 100 ml wody Wykonanie kremu: Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.Wykonanie muffinów: Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min. Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180ºC piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu po przyrządzeniu z kremem: Wartość energetyczna: 1406 kJ/ 336 kcal Tłuszcz: 17,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 40,1 g - w tym cukry: 20,2 g Błonnik: 1,2 g Białko: 3,7 g Sól: 0,61 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka Na Muffiny Klasyczne Bezglutenowa 280 g - Celiko
MIESZANKA NA MUFFINY KLASYCZNE BEZGLUTENOWA 12 foremek gratis. Nowa receptura - mniej cukru. Opakowanie zawiera: 280 g mieszanki do ciasta, 12 szuk foremek. Masa netto: 280 g Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać soję, mleko. Sposób przygotowania: Składniki: 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g, 2 jaja, 100 ml oleju, 40 ml wody.Wykonanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać jaja, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok.3 min.- Następnie ciasto przełożyć do foremek. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180ºC piekarnika i piec 20-25 min. Wyjąć i ostudzić na kratce. Ciasto można przygotować i wypiekać z różnymi dodatkami: owocami, bakaliami, czekoladą itp. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu: Wartość energetyczna: 1655 kJ/ 396 kcal Tłuszcz: 21 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 47,5 g - w tym cukry: 21,5 g Błonnik: 0,1 g Białko: 3,4 g Sól: 0,69 g Producent: Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań
Mieszanka Na Muffiny z Kroplami Gorzkiej Czekolady Bezglutenowa Bio 300 g - Zdr...
MIESZANKA NA MUFFINY Z KROPLAMI GORZKIEJ CZEKOLADY BEZGLUTENOWA BIO Odpowiednia dla wegan. Bez konserwantów. Bez utwardzonych tłuszczów. Słodzone nierafinowanym BIO cukrem kokosowym. Do przygotowania 12 muffinek. Masa netto: 300 g Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* 7 % (masa kakaowa*, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna sojowa), skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-07 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Sposób przygotowania: Przygotuj: 2 jajka, 170 g jogurtu naturalnego lub wegańskiego (7 pełnych łyżek), 70 ml oleju (11 łyżek), 2 dojrzałe banany. 1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 ºC (bez termoobiegu). 2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek. 3. Do dużej miski włóż banany, jogurt, jajka oraz olej i wszystko dokładnie zmiksuj. 4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. 5. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub orzechy. 6. Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut. Wersja wegańska: Zamień 2 jajka n ajednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego. Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu po przyrządzeniu (przy użyciu jogurtu naturalnego 2% tłuszczu): Wartość energetyczna: 1260 kJ/ 301 kcal Tłuszcz: 13 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g Węglowodany: 38 g - w tym cukry: 14 g Błonnik: 2.2 g Białko: 6 g Sól: 0,32 g Producent: Biovana Sp. z o.o. ul. Grunwaldzka 472C 80-342 Gdańsk
Mieszanka Na Naleśniki Bio 250 g
MIESZANKA NA NALEŚNIKI BIO Wystarcza na około 8-10 naleśników. Masa netto: 250 g Składniki: Ekologiczna mąka pszenna pełnoziarnista 91%, ekologiczne mleko w proszku, substancje spulchniające: winiany sodu, węglany sodu, sól morska. Jednostka certyfikująca: CZ-BIO-001 Pochodzenie surowców: Rolnictwo UE/ spoza UE Informacja dla alergików: Produkt może zawierać jaja. Sposób przygotowania: Zawartość torebki wysypać do miski, wlać ok. 400 ml zimnej wody, dobrze wymieszać i odstawić na 2 minuty. Następnie smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanym oleju na patelni. Naleśniki można podawać z dżemem, białym serem, szpinakiem, mięsem lub farszem grzybowym. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. Wartość odżywcza w 100 g produktu sypkiego: Wartość energetyczna: 1349 kJ/ 319 kcal Tłuszcz: 1,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 59 g - w tym cukry: 0 g Białko: 12 g Sól: 1,3 g Producent: Amylon a.s. Svermova 117 580 01 Havlickuv Brod
Mieszanka Owoców Liofilizowanych Naturalne Piękno EKO 20 g - Dary Natury
MIESZANKA OWOCÓW LIOFILIZOWANYCH NATURALNE PIĘKNO Mieszanka starannie wyselekcjonowanych owoców liofilizowanych, pochodzących z upraw ekologicznych. Polecana, jako smaczny i wygodny dodatek do posiłków. Masa netto: 20 g Składniki: liofilizowane owoce: borówki amerykańskiej* 27%, róży* 20%, świdośliwy* 20%, jagody kamczackiej* 10%, czarnej porzeczki* 10%, żurawiny* 5%; dynia pestki*. * Składniki z certyfikowanej uprawy ekologicznej Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01 Pochodzenie surowców: Rolnictwo Polska Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1462 kJ / 349 kcal Tłuszcz 6,1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g Węglowodany 53 g -w tym cukry 41 g Błonnik 26 g Białko 7,5 g Sól 0 g Witamina C 438,7 mg (RWS* 548%) Potas 1302,8 mg (RWS* 65%) Wapń 315,8 mg (RWS* 39%) Fosfor 246,2 mg (RWS* 35%) Magnez 135,1 mg (RWS* 36%) Żelazo 2,9 mg (RWS* 21%) Cynk 1,7 mg (RWS* 17%) Miedź 0,5 mg (RWS* 46%) Mangan 14,7 mg (RWS* 733%) *Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej). Producent: Dary Natury sp. z o.o. Koryciny 73 17-315 Grodzisk
Mieszanka Rosołowa 80 g - Natura Wita
MIESZANKA ROSOŁOWA Mieszanka warzywna stosowana do wywarów i rosołów. Wydobywa pełny bukiet smakowy. Wzbogacona solą himalajską. Masa netto: 80 g Składniki: Marchew, sól himalajska, pietruszka korzeń, pietruszka nać, seler, cebula, kurkuma, lubczyk, glutaminian sodu. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i szczelnym opakowaniu, np. puszka, słoik, w temperaturze pokojowej. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 818 kJ/ 194 kcal Tłuszcz: 1 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 32 g - w tym cukry: 20 g Białko: 7 g Sól: 19 g Producent: Natura Wita sp. z o.o. Kopernia 9 28-400 PińczówDo sprawdzenia
Mieszanka Studencka 1 kg - Targroch
MIESZANKA STUDENCKA Masa netto: 1 kg Składniki: Orzech ziemny prażony, chipsy bananowe (chipsy bananowe, olej kokosowy, cukier, aromat bananowy), rodzynki drobne (rodzynka, olej roślinny), rodzynka Thompson (rodzynka, olej słonecznikowy), orzech nerkowca, migdał, orzech brazylijski, orzech włoski, orzech laskowy, migdał blanszowany. Informacja o alergenach: Produkt może zawierać: sezam, gluten, różne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1982 kJ/ 474 kcal Tłuszcz: 28,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g Węglowodany: 37,9 g - w tym cukry: 32,7 g Błonnik 7,2 g Białko: 13,7 g Sól: 0,04 g Producent: "TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż Filipowice 161 32-840 ZakliczynDo sprawdzenia
Mieszanka Studencka 250 g - Naturalnie Zdrowe
MIESZANKA STUDENCKA Masa netto: 250 g Składniki: rodzynki Thompson 50%, orzechy arachidowe 27%, chipsy bananowe 9%, orzechy nerkowca 7%, migdały 7%. Informacja dla alergików: Produkt może zawierać gluten, sezam,gorczycę, orzeszki ziemne, inne orzechy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 2013 kJ/ 483 kcal Tłuszcz: 29 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g Węglowodany: 42 g - w tym cukry: 34 g Białko: 10 g Sól: 0,03 g Producent: Naturalnie Zdrowe sp. z o.o. ul. Lubelska 87c 05-462 WiązownaDo sprawdzenia
Mieszanka Studencka 500 g Targroch
MIESZANKA STUDENCKA Masa netto: 500 g Składniki: Orzechy ziemne prażone, chipsy bananowe (chipsy bananowe, olej kokosowy, cukier, aromat bananowy), rodzynka (rodzynka, olej roślinny), rodzynka Thompson (rodzynka suszona, olej słonecznikowy), orzech nerkowca, migdał, orzech brazylijski, orzech włoski, orzech laskowy, migdał blanszowany Proces mieszania i konfekcji: Polska Informacja o alergenach: Produkt może zawierać sezam, migdały, gluten, różne orzechy. Wartość odżywcza produktu w 100 g: Wartość energetyczna: 1982 kJ/474 kcal Tłuszcz: 28,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g Węglowodany: 37,9 g - w tym cukry: 32,7 g Błonnik 7,2 g Białko: 13,7 g Sól**: 0,04 g **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu Producent: "TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż Filipowice 161 32-840 ZakliczynDo sprawdzenia
W czym specjalizuje się firma Tar-Groch?
W momencie powstania, firmie przyświecało motto zdrowego i świadomego żywienia. Tar-Groch postanowił podzielić się swoją wiedzą oraz zaoferować klientom produkty z całego świata. Firma działa na obszarze, który w stu procentach pokrywa się z jej wartościami oraz misją. To prawdziwa żywność zaczerpnięta wprost od natury, bez ingerencji oraz niepotrzebnych dodatków.
W skład bogatej oferty Tar-Groch wchodzą następujące produkty: orzechy, owoce suszone, kasze, ryże, nasiona, zimnotłoczone oleje, pasty orzechowe, mak, przyprawy oraz wiele innych. Produkty oferowane przez firmę Tar-Groch można pozyskać w opakowaniach detalicznych oraz zbiorczych.
Stały rozwój usług zgodnych ze standardami najwyższej jakości
Firma z Filipowic na przestrzeni ostatnich 25 lat działalności zrealizowana ponad 30,000 zamówień i stale współpracuje z ponad 10,000 klientów. Asortyment Tar-Groch jest stale poszerzany, tak, aby sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów troszczących się o zdrowe odżywianie.
Tar-Groch to producent, który stale inwestuje w nowoczesne technologie oraz wprowadza innowacyjne rozwiązania zarówno na etapie produkcji, jak również magazynowania produktów. Firma dysponuje sprzętem potrzebnym do samodzielnego wytwarzania zimnotłoczonych olejów oraz past orzechowych. Producent starannie konfekcjonuje produkty do sprzedaży detalicznej i hurtowej.
Priorytetem firmy jest dostarczanie klientom żywności odznaczającej się najwyższą jakością. Magazynowanie produktów opiera się na zasadzie FIFO (First In, First out), dzięki czemu, klienci mają pewność otrzymania świeżych produktów. Usługi świadczone przez firmę Tar-Groch są zgodne ze standardami GMP, GHP, HACCP oraz Codex Alimentarius. Producent pracuje nad wdrożeniem kolejnych systemów, co świadczy o tym, że stale pracuje nad polepszeniem jakości oferowanych usług.
Tar-Groch wspiera lokalne produkty
Firma Tar-Groch nie tylko importuje produkty z rynków zagranicznych, ale również wspiera lokalny rynek. Producent jest otwarty na współpracę z polskim rolnikami, który mogą dostarczyć żywność odznaczającą się najwyższą jakością. Firma jest otwarta na współpracę detaliczną i hurtową, podchodząc indywidualne do potrzeb każdego ze swoich klientów. Bardzo istotnym atutem jest terminowość oraz szybka realizacja zamówień. Cieszymy się, że sklep MarketBio może zaoferować swoim klientom produkty od uznanej firmy Tar-Groch.
Targroch to rodzinna firma z wieloletnią tradycją, zajmująca się importem oraz dystrybucją bakalii, orzechów, ziaren i innych produktów spożywczych o wysokiej jakości. Działając na rynku od 1993 roku, nieustannie stawiamy na rozwój, oferując klientom produkty pełne smaku, zdrowia i energii. Naszą misją jest dostarczanie wartościowego jedzenia, które przyczynia się do zdrowego stylu życia.
Nasze wartości
Stawiamy na jakość, uczciwość oraz pasję do zdrowego odżywiania. Starannie dobieramy dostawców i dbamy o to, aby każdy etap produkcji i dystrybucji spełniał nasze surowe standardy. Dzięki temu możemy zaoferować naszym klientom produkty, które są nie tylko smaczne, ale także wartościowe i pełne składników odżywczych.
Oferta Targroch
W naszej ofercie znajdują się:
- Bakalie i suszone owoce
- Orzechy i nasiona
- Ziarna, kasze i ryże
- Produkty bezglutenowe
- Superfoods
Każdy z naszych produktów przechodzi rygorystyczne testy jakości, aby zapewnić naszym klientom to, co najlepsze. Dzięki szerokiej ofercie możemy zaspokoić potrzeby zarówno osób poszukujących zdrowych przekąsek, jak i tych, którzy pragną wzbogacić swoją codzienną dietę o produkty pełne wartości odżywczych.
Zespół i pasja
Targroch to nie tylko produkty, ale przede wszystkim ludzie. Nasz zespół składa się z pasjonatów zdrowego stylu życia, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z klientami. Uważamy, że zdrowe odżywianie powinno być dostępne dla każdego, dlatego stale poszerzamy naszą ofertę i dostosowujemy ją do zmieniających się potrzeb rynku.
Zaufanie klientów
Przez lata zyskaliśmy zaufanie tysięcy klientów, zarówno detalicznych, jak i hurtowych. Dążymy do tego, aby każdy mógł znaleźć w naszej ofercie coś dla siebie. Dbamy o transparentność naszych działań, oferując produkty z jasno określonym pochodzeniem i składem.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do wspólnego dbania o zdrowie i dobre samopoczucie! Więcej informacji znajdziesz na stronie internetowej
Tar-Groch-Fil Sp. J. - Twórca Smaku Zdrowej Żywności
Naturalne suplementy diety Tar-Groch-Fil
Tar-Groch-Fil Sp. J. oferuje szeroką gamę naturalnych suplementów diety, które dostarczają wartościowych składników odżywczych. W ofercie znajdują się między innymi:
- Moringa Proszek 250 g i 500 g
- Guarana Proszek 500 g
- Młody jęczmień Proszek 500 g
- Spirulina Proszek 250 g
Szeroki asortyment orzechów i zdrowych tłuszczy
Tar-Groch-Fil Sp. J. specjalizuje się w dostarczaniu najwyższej jakości orzechów i zdrowych tłuszczy. Znajdziesz tu między innymi:
- Pasta masło orzechowe 900 g
- Orzechy laskowe łuszczone 1 kg
- Orzechy nerkowca 1 kg
- Orzechy macadamia 500 g
Zdrowe zamienniki cukru i produkty BEZ cukru
Producent oferuje produkty bez dodatku cukru oraz zamienniki cukru, które idealnie wpasują się w zdrową dietę:
- CHOCOELA krem kakao i orzech laskowy bez dodatku cukru 300 g
- Ksylitol 500 g
- Erytrytol 500 g i 1 kg
- Cukier kokosowy 250 g
Różnorodność zbóż i płatków
Tar-Groch-Fil Sp. J. dostarcza również różnorodne zboża i płatki, które są podstawą zdrowych posiłków. Oferowane produkty to:
- Ryż czerwony 1 kg
- Quinoa biała (komosa ryżowa) 1 kg
- Płatki jaglane 1 kg
- Mąka jaglana 1 kg
Zdrowe przekąski i superfoods
Dla miłośników zdrowszych przekąsek oraz superfoods Tar-Groch-Fil Sp. J. przygotował wyjątkowe produkty, takie jak:
- Chipsy bananowe 500 g i 1 kg
- Nasiona chia (szałwia hiszpańska) 1 kg
- Mango suszone płatki 1000 g
- Jagody goji suszone owoce 500 g
Innowacyjne produkty w stylu zdrowych zamienników
W ofercie producenta znajdują się również innowacyjne mieszanki i produkty dla osób poszukujących zdrowych zamienników:
- Krem o smaku słony karmel 300 g
- Agar-agar 250 g
- Pasta z orzechów laskowych 500 g
- Babka płesznik ziarno 500 g